Σ.Ε.Φ.Α.Α. Πρόγραμμα με φιλοξενία 21 φοιτητών από το Chatham University

Σ.Ε.Φ.Α.Α. Πρόγραμμα με φιλοξενία 21 φοιτητών από το Chatham University

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Σ.Ε.Φ.Α.Α. Τρικάλων και το εργαστήριο Περιβαλλοντικής Φυσιολογίας FAME Lab, φιλοξενούν το Discovery Program, ένα πρόγραμμα προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης το οποίο απευθύνεται σε προπτυχιακούς φοιτητές. Από τις 4 έως και τις 18 Μαΐου θα φιλοξενηθούν στην πόλη των Τρικάλων 21 φοιτητές από το Chatham University που έχει έδρα το Pittsburgh των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στόχος του Discovery Program, όπως αναφέρει η Μαρία Βλιώρα, Ερευνήτρια, στο Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Φυσιολογίας FAME Lab, στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων σε προσωπικό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο μέσω δραστηριοτήτων που απέχουν αρκετά από την κλασσική εκπαίδευση. Πιο αναλυτικά η ίδια τονίζει τα εξής:

«Το πρόγραμμα προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία στους συμμετέχοντες, αφού τους δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουν την Ελλάδα και τον πολιτισμό της, προσφέροντας ταυτόχρονα θεωρητική αλλά και πρακτική κατάρτιση σε τρεις διαφορετικούς τομείς: της Περιβαλλοντικής Φυσιολογίας , της Μοριακής Βιολογίας και της Βιοχημείας της Άσκησης».

Σχόλια των φοιτητών

Τα σχόλια των φοιτητών που συμμετείχαν στο Discovery Program της περσινής χρονιάς αποδεικνύουν, συνεχίζει η ερευνήτρια, ότι το πρόγραμμα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Για να εξηγήσει στη συνέχεια: «Σύμφωνα με τους φοιτητές, μέσω του προγράμματος ανέπτυξαν δεξιότητες χρήσιμες για τη μελλοντική επαγγελματική τους πορεία, εκτέθηκαν σε ένα άριστο επιστημονικό περιβάλλον, ήρθαν σε επαφή με κορυφαίους επιστήμονες από διαφορετικά πεδία και ως αποτέλεσμα ανέπτυξαν μια διαφορετική και πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την επιστήμη. Το σύνολο των φοιτητών που συμμετείχαν επισήμανε ότι το πρόγραμμα είχε θετικό αντίκτυπο στην προσωπική τους ζωή».

Συντονιστής του προγράμματος από την ελληνική πλευρά είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διευθυντής του εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Φυσιολογίας FAME Lab, ∆ρ. Ανδρέας Φλουρής. Αντίστοιχα, από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών, συντονίζουν ο Επίκουρος Καθηγητής Dr. Andres Carillo και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Dr. Robert Lettan από το Chatham University. Ο ∆ρ. Ανδρέας Φλουρής, θα ηγηθεί του τομέα της Περιβαλλοντικής Φυσιολογίας, ενώ στους τομείς της Μοριακής Βιολογίας και της Βιοχημείας της άσκησης θα ηγηθούν οι ∆ρ. Παρασκευή Σακελλαρίου (Ερευνήτρια) και ∆ρ. Αθανάσιος Τζιαμούρτας (Καθηγητής) από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Στην πραγμάτωση του προγράμματος συμμετέχουν και αρκετοί Ερευνητές και Υποψήφιοι ∆ιδάκτορες της Σ.Ε.Φ.Α.Α. Τρικάλων αλλά και επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Porto.

Η Μαρία Βλιώρα, Ερευνήτρια,στο Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Φυσιολογίας FAME Lab

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  Η ΕΡΕΥΝΑ