Alumni

FAME Lab - Maria Chorti

ΜΑΡΙΑ ΧΟΡΤΗ

εκπόνησε στο FAME Lab τη μεταπτυχιακή της διατριβή με τίτλο ‘Επιδράσεις του ενεργητικού και παθητικού καπνίσματος συμβατικού και ηλεκτρονικού τσιγάρου στην πνευμονική λειτουργικότητα’.

Πλέον είναι Ιατρός Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής και Πιστοποιημένη Αεροιατρική Εξεταστής και εργάζεται σε ιδιωτικό ιατρείο σε αγροτική περιοχή της Θεσσαλίας. Επικεντρώνεται κυρίως στην πρόληψη και θεραπεία χρόνιων μεταβολικών νοσημάτων.

FAME Lab - Eleni Mitsiadou

ΕΛΕΝΗ ΜΗΤΣΙΑΔΟΥ

εκπόνησε στο FAME Lab τη μεταπτυχιακή της διατριβή με τίτλο ‘Αντιληπτές επιδράσεις της έκθεσης στο κρύο στους μυοσκελετικούς τραυματισμούς στο άνω σώμα’. Από το Φεβρουάριο 2011 έως Μάρτιο 2014, τέλεσε επικεφαλής Ερευνητικού Προγράμματος ‘Υποκειμενική Αντίληψη της Επίδρασης Περιβαλλοντικών Παραγόντων στην Πρόκληση Συμπτωμάτων Μυαλγίας’.

Πλέον είναι Προϊσταμένη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Κέντρου Υγείας Τρικάλων, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων, μέλος του Επιστημονικού Τομέα Κοινοτικής Νοσηλευτικής της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας, μέλος της Επιστημονικής Ένωσης για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας.

FAME Lab - Khelifa Bartura

KHELIFA BARTURA

εκπόνησε στο FAME Lab τη μεταπτυχιακή του διατριβή με τίτλο ‘Επιδράσεις της κατάστασης ενυδάτωσης και αυτο-ομιλία στην απόδοση αντοχής σε ένα καυτό περιβάλλον’ (https://doi.org/10.1080/10413200.2017.1395930 ).

Πλέον, ο κ. Bartura είναι Ph.D. Ερευνητής (75% έρευνα και 25% διδασκαλία) στο Τμήμα Αθλητισμού και Κοινωνικών Επιστημών, Τμήμα Αθλητικής Ψυχολογίας της Νορβηγικής Σχολής Αθλητικών Επιστημών.

FAME Lab - Angelica Valente

ANGELICA VALENTE

εκπόνησε στο FAME Lab τη διδακτορική της διατριβή με τίτλο ‘Διερεύνηση της λειτουργικής αρχιτεκτονικής του ανθρώπινου θερμορυθμιστικού συστήματος μέσω βιοχημικών δεικτών’. Εργάστηκε πάνω στον καφέ λιπώδη ιστό διερευνώντας τους μοριακούς και φυσιολογικούς μηχανισμούς μεταξύ της αποσύνδεσης της ενεργοποίησης πρωτεΐνης-1 και του ανθρώπινου μεταβολισμού.

Πλέον, είναι υπεύθυνη έργων  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι Επιστημονική Υπεύθυνη στην Πρωτοβουλία Καινοτόμου Ιατρικής (εταιρική σχέση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της ΕΕ) υπεύθυνη για ένα χαρτοφυλάκιο έργων που επικεντρώνονται κυρίως στην αντιμικροβιακή αντοχή, στην ανάπτυξη εμβολίων, στην ανοσοθεραπεία και στην ψηφιακή υγεία. Συμμετέχει σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του έργου, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης κειμένου θεμάτων, αξιολογήσεων, διαπραγματεύσεων / υπογραφής επιχορηγήσεων, παρακολούθησης έργου και κλεισίματος.

 

FAME Lab - Evaggelos Karsiotis

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΡΣΙΟΤΗΣ

εκπόνησε στο FAME Lab τη μεταπτυχιακή του διατριβή με τίτλο ‘Επίδραση περιβαλλοντικών παραγόντων στην γνωστική λειτουργία πληρωμάτων ελικοπτέρων του Στρατού Ξηράς’ στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος Εφαρμοσμένη κινησιολογία στα Ένοπλες Δυνάμεις. Σκοπός ήταν η συλλογή δεδομένων υγείας, απόδοσης και ψυχολογίας από πιλότους Ελικόπτερων Στρατού Ξηράς πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας των πτήσεων προκειμένου να προσδιοριστούν πιθανές επιπτώσεις διαφόρων παραγόντων του περιβάλλοντος στην ψυχοσωματική και γνωστική λειτουργία. Στη μελέτη συμμετείχαν 16 εθελοντές πιλότοι Ελικόπτερων της Αεροπορίας Στρατού.

Πλέον είναι Αξιωματικός του Στρατού Ξηράς με τον βαθμό του Ταγματάρχη. Το προηγούμενο εξάμηνο φοίτησα στην Σχολή Πολέμου Στρατού Ξηράς και τώρα υπηρετώ ως επιτελής στη Θεσσαλονίκη ενώ είμαι υποψήφιος για φοίτηση στην Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

 

FAME Lab - Thomas Niopas

ΘΩΜΑΣ ΝΙΟΠΑΣ

εκπόνησε στο FAME Lab τη μεταπτυχιακή του διατριβή με τίτλο ‘Η ψυχοσωματική κατάσταση των αστυνομικών κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας’.

Πλέον είναι Υποδιοικητής στο Αστυνομικό Τμήμα Βέροιας, ενώ επίσης διδάσκει “Αυτοάμυνα και Αυτοπροστασία” στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βορείου Ελλάδος καθώς και σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης ως πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων.

FAME Lab - Konstantina Poulianiti

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑΝΙΤΗ

είναι Χημικός Μηχανικός και μεταδιδακτορική ερευνήτρια. Ο ρόλος της στο FAME Lab ήταν να ηγηθεί τη διαχείριση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος HEAT-SHIELD και να συμβάλλει στη βιωσιμότητα της ερευνητικής ομάδας προσελκύοντας ερευνητικές χρηματοδοτήσεις.

Πλέον, είναι ερευνήτρια στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η έρευνά της αφορά στο σχεδιασμό και τη βελτιστοποίηση μεθόδων εκχύλισης και χαρακτηρισμού βιοενεργών συστατικών από φυτά και απόβλητα βιομηχανιών τροφίμων. Μελετάει επίσης τα διατροφικά τους οφέλη με σκοπό της εκμετάλλευσή τους από τη βιομηχανία τροφίμων και συμπληρωμάτων για την πρόληψη ασθενειών και την βελτίωση της υγείας. Διδάσκει ως Ακαδημαϊκή Υπότροφος τα μαθήματα της Γενικής Χημείας, της Βιοχημείας και της Αναλυτικής Χημείας.

FAME Lab - Argyro Krase

ΑΡΓΥΡΩ ΚΡΑΣΕ

εκπόνησε στο FAME Lab μέρος της διδακτορικής της διατριβής με τίτλο ‘Η επίδραση της θεραπευτικής άσκησης σε συνδυασμό με αλλαγές στην θεραπεία της αιμοκάθαρσης στους δείκτες ποιότητας ζωής και υγείας σε ασθενείς με τελικού σταδίου νεφρική νόσο’. Επιπλέον, συμμετείχε στην ερευνητική μελέτη του ευρωπαϊκού έργου ICI-THROUGH,  ενώ παράλληλα στo πλαίσιο της διδακτορικής της διατριβής πραγματοποίησε μελέτη με σκοπό την καταγραφή και αξιολόγηση της θερμικής καταπόνησης των ασθενών με τελικού σταδίου νεφρική νόσο κατά την διάρκεια ενδοσυνεδριακής άσκησης καθώς και διαφορετικών πρωτοκόλλων αιμοκάθαρσης.

Σήμερα, είναι η ιδρύτρια της ομάδας LifeWalkers που στόχο έχει την ενημέρωση και αφύπνιση αφενός των ασθενών, αφετέρου της κοινωνίας για τη σημασία της συμμετοχής των ασθενών με χρόνια νοσήματα σε προγράμματα συστηματικής κλινικής άσκησης.

FAME Lab - Mairi Misailidi

ΜΑΙΡΗ ΜΙΣΑΙΛΙΔΗ

εκπόνησε στο FAME Lab τη διδακτορική της διατριβή με τίτλο ‘Επιδράσεις περιβαλλοντικών παραγόντων στην απόδοση των ελίτ’. Επιπλέον, ασχολήθηκε με την παθητική έκθεση στο κάπνισμα δημιουργώντας ερωτηματολόγιο για την εκτίμηση στο παθητικό κάπνισμα και μελέτησε παράγοντες που επηρεάζουν την θερμοκρασία του οργανισμού κυρίως στα παιδιά όπως φυσική κατάσταση, ηλικία, σωματικό λίπος.

Πλέον, είναι εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

FAME Lab - Doukas Antoniou

ΔΟΥΚΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

εκπόνησε στο FAME Lab τη μεταπτυχιακή του διατριβή με τίτλο «Η επίδραση της ψυχοσωματικής κατάστασης των χειριστών Ε/Π του Στρατού Ξηράς στη γνωστική τους λειτουργία κατά τη διάρκεια της πτήσης», στο πλαίσιο του ΠΜΣ «Εφαρμοσμένη κινησιολογία στις Ένοπλες Δυνάμεις».

Φέρει το βαθμό του Ταγματάρχη Αεροπορίας Στρατού με καθήκοντα χειριστή – εκπαιδευτή ΕΕ/Π AH-64D APACHE LONGBOW.

FAME Lab - Panagiotis Asimoglou

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΣΙΜΟΓΛΟΥ

εκπόνησε στο FAME Lab τη μεταπτυχιακή του διατριβή με τίτλο << Μετρήσεις φυσιολογίας σε ΄΄τακτικούς αθλητές΄΄– ένοπλους μαχητές κατά τη διάρκεια πρωτοκόλλου μάχης βασισμένο στον Τρωικό πόλεμο>> στα πλαίσια του ΜΠΣ <<Εφαρμοσμένης κινησιολογίας στις ένοπλες δυνάμεις>>, συμβάλλοντας στην μελέτη της Αρχαιοφυσιολογίας, αποφοιτώντας με υποτροφία. Παρουσίασε κομμάτια της πτυχιακής στο 4ο διεθνές συνέδριο φυσικής αγωγής ενόπλων δυνάμεων ICSPP-2017 στην Μελβούρνη.

Είναι Αρχιφύλακας Ελ.Ασ. (ε.α.), Απόφοιτος ΣΕΦΑΑ AUTH και Φοιτητής MBA (2021-2022) UNIC στην Κύπρο.

FAME Lab - Konstantinos Ntallas

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΤΑΛΛΑΣ

εκπόνησε στο FAME Lab τη μεταπτυχιακή του διατριβή με τίτλο ‘Οι επιπτώσεις περιβαλλοντικών παραγόντων σε εργαζόμενους και αθλητές’. Παράλληλα, συμμετείχε στη συλλογή δεδομένων στο πλαίσιο των ερευνητικών προγραμμάτων “HEAT-SHIELD” και “Health impacts and effective mitigation actions for occupational heat stress-strain in Qatar”.

Πλέον είναι προπονητής φυσικής κατάστασης στην ανδρική ομάδα καλαθοσφαίρισης  “Αθλητικός Σύλλογος Καρδίτσας (ΑΣΚ)” στην κατηγορία Α2 και προπονητής στίβου στον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Καρδίτσας “Περσέας”.