Ημερίδα στο ΑΤΑ με θέμα «Εφαρμοσμένη Κινησιολογία στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας»

Ημερίδα στο ΑΤΑ με θέμα «Εφαρμοσμένη Κινησιολογία στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας»

Ημερίδα στο ΑΤΑ με θέμα Εφαρμοσμένη Κινησιολογία στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) Ημερίδα με θέμα «Εφαρμοσμένη Κινησιολογία στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας». Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των συμμετεχόντων για τη σωματική επάρκεια των στελεχών της Αεροπορίας και τα οφέλη στην επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Ημερίδα στο ΑΤΑ με θέμα Εφαρμοσμένη Κινησιολογία στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας...

Χαιρετισμός πραγματοποιήθηκε από τον Υπαρχηγό Τακτικής Αεροπορίας Υποπτέραρχο (Ι) Νικόλαο Κουρουμάνη. Ακολούθησαν ομιλίες με αντικείμενο «Περιβαλλοντική και εργασιακή καταπόνηση και οι επιπτώσεις τους στην υγεία και την επιχειρησιακή ετοιμότητα», από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Δρ. Ανδρέα Φλουρή, «H άσκηση ως αντίδοτο στις χρόνιες παθήσεις και ενισχυτικό της επιχειρησιακής επάρκειας», από τον ομότιμο καθηγητή Δρ. Γιάννη Κουτεντάκη, «Η διατροφή στο επιχειρησιακό περιβάλλον», από τον καθηγητή Βιοχημείας της άσκησης, Δρ. Αθανάσιο Τζιαμούρτα, «Νομικό πλαίσιο υγείας και ασφάλειας στην εργασία για το προσωπικό της Αεροπορίας», από τον Δρ. Γιώργο Γουρζουλίδη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και «Δημιουργία προγραμμάτων άσκησης για την υποστήριξη των επιχειρησιακών στελεχών» από τον Δρ. Πέτρο Ντίνα Ερευνητή στη Φυσιολογία του Ανθρώπου.

Ημερίδα στο ΑΤΑ με θέμα Εφαρμοσμένη Κινησιολογία στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Ηγεσία και αντιπροσωπεία του ΑΤΑ καθώς και  όμορων Μονάδων του Αρχηγείου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στο χώρο ιστορικών εκθεμάτων ΑΤΑ ‹‹ΜΟΡΦΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ››.

https://www.larissanet.gr/2023/03/31/imerida-sto-ata-me-thema-efarmosmeni-kinisiologia-stis-enoples-dynameis-kai-sta-somata-asfaleias/