Η ομάδα του FAME Lab

 

Στο FAME LAB συνεργαζόμαστε με ένα άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό και ενθουσιώδεις φοιτητές, διατηρώντας το πάθος μας για έρευνα και παραμένοντας σε εγρήγορση για κάθε ερευνητική πρόκληση. Πιστεύουμε στην ομαδική προσπάθεια για την επιτυχή υλοποίηση κάθε ερευνητικού προγράμματος, όπου όλοι υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον βασισμένοι στη πολύ-επιστημονικότητα που διακρίνει την ομάδα μας.

FAME Lab - Dr Andreas Flouris

ΑΝΔΡΕΑΣ ΦΛΟΥΡΗΣ

είναι περιβαλλοντικός φυσιολόγος και ιδρυτής του FAME Lab. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στη Φυσιολογία του Ανθρώπου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, και Επισκέπτης- Καθηγητής στην Περιβαλλοντική Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Οττάβα, Καναδά.

FAME Lab - Eleni Karligkiotou

ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΛΙΓΚΙΩΤΟΥ

είναι ερευνήτρια στο FAME Lab. Είναι μοριακή βιολόγος που ασχολείται με την in vitro μελέτη του ρόλου της άσκησης στην ενεργοποίηση του φαιού λιπώδους ιστού και με τα μοριακά μονοπάτια που εμπλέκονται στη θερμογένεση.

FAME Lab - Antonia Kaltsatou

ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΛΤΣΑΤΟΥ

είναι ερευνήτρια στο FAME Lab. Είναι κλινικός εργοφυσιολόγος με εκτενή εμπειρία στην άσκηση και την υγεία. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την αξιολόγηση των συσχετίσεων μεταξύ της θερμορύθμισης και της υγείας.

FAME Lab - Petros Dinas

ΠΕΤΡΟΣ ΝΤΙΝΑΣ

είναι ερευνητής στο FAME Lab. Ο ρόλος του είναι να συμβάλει στη βιωσιμότητα της ομάδας μέσω χρηματοδοτήσεων από ευρωπαϊκά προγράμματα, να διεξάγει συστηματικές ανασκοπήσεις και μετα-αναλύσεις, και να ηγείται ερευνητικών έργων που αφορούν τις επιδράσεις της σωματικής δραστηριότητας στον λιπώδη ιστό.

FAME Lab -

ΓΙΩΡΓΟΣ – ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΙΑΝΟΣ

είναι ιατρός και φυσιολόγος ακραίων περιβαλλοντικών συνθηκών. Είναι σύμβουλος του FAME Lab, ερευνητικός συνεργάτης, και επικεφαλής του τομέα των αποστολών και των μελετών πεδίου στην περιβαλλοντική ανθρώπινη φυσιολογία.

FAME Lab -

Andres Carrillo 

είναι επισκέπτης-ερευνητής στο FAME Lab, και Επίκουρος Καθηγητής της Επιστήμης της Φυσικής Αγωγής και της Άσκησης του Πανεπιστημίου Chatham, Πίτσμπουργκ, ΗΠΑ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη γήρανση, τις μεταβολές της καρδιακής συχνότητας ως απόκριση στη θερμική καταπόνηση, την απόκριση του φαιού λιπώδους ιστού σε πρόσληψη διαφορετικών μακροθρεπτικών συστατικών, και τη φιλοσοφία της κίνησης.

FAME Lab -

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΑΡΓΑΒΑΝΗΣ

είναι γενικός χειρουργός που ειδικεύεται σε μεταμοσχεύσεις οργάνων. Επίσης, έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα (MSc) στην Διεθνή Ιατρική και Διαχείριση Κρίσεων Υγείας, και εκτενή εμπειρία σε ιατρικές ανθρωπιστικές αποστολές σε διάφορα μέρη του πλανήτη. Είναι συνεργάτης του FAME Lab σε έρευνες πεδίου και αποστολές.

FAME Lab - Tania Amorim

Tânia Amorim

είναι ερευνήτρια στο FAME Lab. Η δουλειά της στο εργαστήριο επικεντρώνεται στην επίδραση περιβαλλοντικών παραγόντων στη φυσιολογία των οστών χρησιμοποιώντας μοντέλα ζώων και ανθρώπων. Είναι συντονίστρια Ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου, μελετώντας την επίδραση του βοοειδούς πρωτογάλατος στην υγεία των οστών.

FAME Lab - Leonidas Ioannou

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

είναι ερευνητής στο FAME Lab. Ο ρόλος του στο εργαστήριο είναι να ηγείται ερευνητικά έργα που αφορούν τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας στους συμπεριφοριστικούς και φυσιολογικούς μηχανισμούς του ανθρώπινου θερμορυθμιστικού συστήματος, να υποστηρίζει ερευνητικά έργα θερμοφυσιολογίας υπό την καθοδήγηση άλλων μελών της ομάδας, και να συμμετέχει σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα της ομάδας.

FAME Lab -

ΔΗΜΗΤΗΡΗΣ ΡΙΓΟΠΟΥΛΟΣ

είναι ενδοκρινολόγος-διαβητολόγος. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνεται η μελέτη περιβαλλοντικών παραγόντων και τύπων άσκησης στο διαβήτη καθώς και στο ανοσοποιητικό σύστημα.

FAME Lab - Maria Vliora

ΜΑΡΙΑ ΒΛΙΩΡΑ

είναι υποψήφια διδάκτορας στο FAME Lab. Ο ρόλος της στο εργαστήριο είναι να διεξάγει έρευνα σχετικά με τη βιολογία του φαιού λιπώδους ιστού, καθώς και να δημιουργεί συνεργασίες μεταξύ του FAME Lab και ερευνητικών ομάδων εντός και εκτός της ΣΕΦΑΑ. Tα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως στη μελέτη των μεταβολικών παραγόντων που συμβάλλουν στη διαδικασία φαιοποίησης των λευκών λιποκυττάρων.

FAME Lab - Eleni Nintou

ΕΛΕΝΗ ΝΙΝΤΟΥ

είναι υποψήφια διδάκτορας του FAME Lab. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα καλύπτουν θέματα της βιολογίας του φαιού λιπώδους ιστού. Ο ρόλος της στο εργαστήριο είναι να υποστηρίζει ερευνητικά έργα που πραγματοποιούνται σε αυτόν τον τομέα υπό την καθοδήγηση άλλων μελών της ομάδας, καθώς επίσης να συμβάλλει στη δημιουργία νέων συνεργασιών μεταξύ του εργαστηρίου και άλλων ερευνητικών ομάδων εντός και εκτός της ΣΕΦΑΑ.

FAME Lab - Lydia Tsoutsoubi

ΛΥΔΙΑ ΤΣΟΥΤΣΟΥΜΠΗ

είναι υποψήφια διδάκτορας στο FAME Lab. Ο ρόλος της στο εργαστήριο είναι να ηγείται ερευνητικά έργα που εστιάζουν στον έλεγχο της αγγειοσυστολής σε υγιείς και κλινικούς πληθυσμούς κατά τη διάρκεια έκθεσης σε θερμό και κρύο περιβάλλον, να υποστηρίζει ερευνητικά έργα θερμοφυσιολογίας που υλοποιούνται από άλλα μέλη της ομάδας, και να συμμετοχή στα ερευνητικά προγράμματα «Marie Skłodowska-Curie» της ομάδας.

FAME Lab - Davide Testa

Davide Testa

είναι υποψήφιος διδάκτορας στο FAME Lab. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην υγεία και μετανάστευση με σκοπό την προώθηση της προσαρμοστικής ικανότητας και ανθεκτικότητας των πληθυσμών χαμηλού εισοδήματος.

FAME Lab - Areti Kapnia

ΑΡΕΤΗ ΚΑΠΝΙΑ

είναι υποψήφια διδάκτορας στο FAME Lab. Ο ρόλος της στο εργαστήριο είναι να πραγματοποιεί ερευνητικές μελέτες που εστιάζουν στις επιπτώσεις του ψυχρού περιβάλλοντος στους συμπεριφοριστικούς και φυσιολογικούς μηχανισμούς του ανθρώπινου θερμορυθμιστικού συστήματος, και να υποστηρίξει ερευνητικά έργα στον τομέα της θερμοφυσιολογίας υπό την καθοδήγηση άλλων μελών της ομάδας.

FAME Lab - Konstantinos Mantzios

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

είναι υποψήφιος διδάκτορας στο FAME Lab. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα βελτίωσης της υγείας και της επίδοσης σε διάφορα περιβάλλοντα μέσω της ανάπτυξης νέων τεχνολογικών εφαρμογών. Ο ρόλος του στο εργαστήριο είναι να υποστηρίξει ερευνητικά έργα στον τομέα της θερμοφυσιολογίας που υλοποιούνται από άλλα μέλη της ομάδας, και να συμμετέχει σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα της ομάδας.

FAME Lab - Vivi Giata

ΒΙΒΗ ΓΚΙΑΤΑ

ο ρόλος της στο FAME Lab είναι η οργάνωση των ερευνητικών δραστηριοτήτων της ομάδας σε ότι αφορά τους κανονισμούς ασφάλειας, εκπαίδευση στη χρήση του εξοπλισμού, προγραμματισμό/υλοποίησης των μετρήσεων, καθώς και να συμβάλει στη διδασκαλία και προετοιμασία των εργαστηριακών μαθημάτων σε προπτυχιακούς φοιτητές.

FAME Lab - Gina Ntina

ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΙΝΑ

είναι υπεύθυνη στη διαχείριση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων στο FAME Lab. Ο ρόλος της στο εργαστήριο είναι ο συντονισμός των διοικητικών δραστηριοτήτων, καθώς και η διαχείριση ευρωπαϊκών και εθνικών έργων της ομάδας.

FAME Lab - Soula Mermiga

ΣΟΥΛΑ ΜΕΡΜΗΓΚΑ

Ο ρόλος της στο FAME Lab είναι να ασκεί καθήκοντα γραμματείας, καθώς και να διευθύνει και να διαχειρίζεται δραστηριότητες διάχυσης αποτελεσμάτων που προκύπτουν από ερευνητικά έργα της ομάδας στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης της ΕΕ «Marie Skłodowska-Curie».

FAME Lab - Stella Ziaka

ΣΤΕΛΛΑ ΖΙΑΚΑ

είναι προπτυχιακή φοιτήτρια της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και ερευνήτρια στο FAME Lab. Η τρέχουσα έρευνά της επικεντρώνεται στην επίδραση των περιβαλλοντικών παραγόντων στην οστεοπόρωση καθώς και στην αποτελεσματικότητα των φαρμακευτικών προϊόντων για την πρόληψη της απώλειας οστικής μάζας.

FAME Lab - Sotiris Harmpas

ΣΩΤΗΡΗΣ ΧΑΡΜΠΑΣ

είναι προπτυχιακός φοιτητής  της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και ερευνητής στο FAME Lab. Η τρέχουσα έρευνά του επικεντρώνεται στη μελέτη των οικονομικών επιπτώσεων της υποκινητικότητας στην Ελλάδα.